Aznavur Pasajı

Aznavur Pasajı Mağazaları

0 Comments

Aznavur Pasajı, 1893 yılında inşa edilmiştir. Yapı ismini ise mimari olan Hovsep Aznavuryan’dan alır. Yapımı tamamlandığında sadece istiklal caddesine bakan bir kapısı vardır. Bu sebeple yarım pasaj olarak adlandırılmıştır. 1924 yılında Tepebaşına bakan kapısı da eklendikten sonra tam pasaj olma özelliğine kavuşmuştur. Bina son olarak 1994 yılında özgün yapısına uygun olarak restore edilmiştir.

Aznavur Pasajı Mağazaları

Pasaj içerisinde gümünüzde hediyelik eşya, takı ve ikinci el mağazaları hizmet vermektedir.  Özellikle çiniler ve takılar en çok rağbet gören hediyelik eşyalar olarak dikkat çekmekte.

Aznavur Pasajı Hediyelik Eşya
Aznavur Pasajı Hediyelik Eşya

Pasajın İstiklal Caddesi üzerinde bulunan kapısından giriş yaptıktan sonra sizi takı dükkânı karşılıyor. Burada çeşitli takılar ve parfüm çeşitleri bulunuyor. İçeri girerken sağlı sollu bulunan dükkanlarda kıyafet, çanta ve fular çeşitlerine ulaşabilirsiniz. Ayrıca bu dükkanlarda kol ve sırt çantaları da satılıyor.

Biraz içeriye girdiğiniz zaman tarihi dokuyu daha yakından gözlemleyebiliyorsunuz. Dar merdivenler ile katlar arasında geçiş yaparken gözlerimiz yine sağlı sollu mağazalara kayıyor. Çeşitli taşların satıldığı bir mağazada hem taşlar hakkında hem de fiyatları hakkında bilgi alıyoruz. Ne kadar da değişik hikayeleri varmış bu taşların. Baya ilgimizi çekti.

Zemin kata indiğimizde birkaç tane ikinci el eşya satan mağazayı biraz göz gezdirdik. Ne yalan söyleyeyim çok ilgimizi çeken bir şey olmadı. Burada ilgimizi çeken yer hediyelik eşya satan mağaza oldu. Ufak tefek avizeler ve heykeller merakımızı cezbetti. Fiyatları da uygundu üstelik. Sevineceğini düşündüğümüz dostlarımız için aldık tabi.

Aznavur Pasajı Çini Mağazası
Aznavur Pasajı Çini Mağazası

Asıl en merak ettiğimiz şeylere ulaşmamız için pasaj içinde turlamaya devam etmemiz gerekiyordu. Hem bakınıp hem turlarken gözümüze çarpmıştı sonunda çiniler. Heyecanla koştura koştura gittik. Çini her zaman ilgimi çekmiş ve gözüme hoş gelmiştir. Öyle yapımına falan değil benimkisi aslında göze hoş gelmesine bir merak yani. Rengarenk vazolar ve işlemli tabakları elime alıp bakındıktan sonra yine hangilerini alacağıma kararsız kalıyordum. Neyse ki bizim hatun araya girdi de hiçbirisini alamadık çok şükür.

Ulaşım Bilgileri

Adres:

Nasıl Gidilir: İstiklal Caddesi üzerinde Galatasaray Lisesinin çaprazında bulunur. Bu yüzden ulaşım oldukça kolaydır. Cadde’ye vardıktan sonra Lise istikametinde yürüyerek buraya rahatça ulaşım sağlayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts