Beylikdüzü Beylik Pazarı

Beylikdüzü Beylik Pazarı [Neler Var Neler!]

0 Comments

Beylikdüzü Beylik Pazarı, sosyete pazarları arasında gezinmesi en keyifli olan pazardır. En büyük kapalı sosyete pazarı özelliğini taşır. Bu yüzden gezinmesi hem kolay hem de oldukça keyiflidir. Bizde bu pazarı gezindik ve deneyimlerimizi sizler için kaleme aldık. Hadi başlayalım.

Beylikdüzü Beylik Pazarı Hangi Gün? – Nerede Kuruluyor? – Neler Var? 

Beylik Pazarı, giriş kısmında da belirttiğim gibi kapalı bir pazar. Bu yüzden çarşamba ve pazar günleri olmak üzere haftanın 2 günü kuruluyor. 2006 yılından beri hizmet veren Beylikdüzü pazarı özellikle pazar günleri oldukça kalabalık oluyor. Tavsiyemiz erken saatlerde gidip alışverişini yapmanız olacaktır. Erken saatlerden kastım pazarın kurulduğu 08:00 civarı. Akşam 20:00’e kadar Pazar açık oluyor ama bu saatlere kalırsanız istediğiniz ürünleri bulmanız oldukça zor olacaktır. Hangi gün? Ve çalışma saatleri hakkındaki soruları yanıtladık. Şimdi pazarda neler var? gelin bunlara göz atalım.

Pazarda ne ihtiyacınız varsa onu karşılayabilecek bir tezgâh var. Sosyete pazarı denilince akla il önce kıyafet gelse de burada çok farklı ürünler satan tezgahlar da var.  Tüm tezgâhları tek tek anlatmamız mümkün olmasa da ürün çeşitlerine ayırarak bu tezgahlardan bahsetmeye çalışacağız.

-Tekstil Ürünleri

Tabi ki de sosyete pazarının olmazsa olmaz tezgâhları başında tekstil ürünleri satıcıları gelir. Burada da durum aynen böyle. Mevsimlik ürünlerin haricinde daimî satılan iç çamaşırı, tayt, çorap gibi ürünlerin satıldığı tezgahlar da pazarda bolca var. Ürünler mağazadakiler gibi kaliteli ve onlara göre oldukça uygun. Kot pantolon ve eşofman tezgâhları da oldukça iyiydi. Yaklaşan babalar günü nedeni ile biz de hediye olarak babamıza bir eşofman takımı aldık. Fiyatı takım olarak 400 Lira. Ne tam yazlık ne de tam kışlık. Kumaşı oldukça kaliteliydi. Umarım o da bizim kadar beğenir.

-Ayakkabı & Terlik

Yazın gelmesi ile birlikte sandalet mevsimini açma vakti geldi artık. Bu yüzden planlarım arasında gelmişken buradan bir sandalet almak vardı. Modeller ne kadar güzel olsa da fiyatlar istediğim gibi değildi. Bu yüzden bu planımı hayata geçiremedim. En ucuz sandalet fiyatları 300 liradan başlıyordu. O fiyata internetten daha güzelini tabi ki de bulurum sanmıştım. Yanılmamışım da. Ayakkabı fiyatları sandaletlere göre nispeten daha uygun geldi bana. Ancak hassas ayakları olan biri olarak her zaman kaliteli ürün almaya çalıştığım için pazardan ayakkabı almayı hiç düşünmedim.

-Takı & Aksesuar & Makyaj Malzemeleri

Bileklik ve küpe gibi takıları bulabileceğiniz tezgâh sayısı bir elin parmağını geçmeyecek kadar az. En azından bizim gördüğümüz bu kadardı. Makyaj malzemesi satan tezgâh sayısı da aşağı yukarı bu kadar. Sağlık için ruj, fondöten gibi malzemeleri önermesek de ayna ya da tarak gibi aksesuarları rahatlıkla alabilirsiniz.

Aksesuar olarak da telefon aksesuarları yanı sıra gözlük, şapka ya da bileklik gibi kişisel aksesuarlar satan tezgâh sayıları oldukça fazla. Kaybolan gözlük kılıfımın yerine 50 liraya kılıf aldım. Oldukça memnunum.

-Banyo & Mutfak Eşyaları

Bizim artık adetimiz oldu ne zaman bir sosyete pazarına gitsek ya mutfak için ya da banyo için bir parça bir şey alıyoruz. Bu sefer de ayak havlusu aldık. Ürün çeşitleri o kadar fazla ki her gördüğümüz şey bize ihtiyacımızmış gibi geldi. Kendimizi frenledikten sonra alışverişimize kaldığımız yerden devam ettik.

-Sebze & Meyve

Pazarda semt pazarlarında satılan sebze ve meyveler bölümü de var. Evi yakın olanlar ya da taşıyabilecek durumda olanlar buradan alışveriş yapıyorlardı. Biz alamayacağımız için sadece bir göz gezdirdik diyebilirim. Ancak hepsi taze ve güzel görünüyordu. Fiyatlar da bizim bildiğimiz semt pazarları ile aşağı yukarı aynıydı.

Yorumlarımız

-Otopark var ancak çok yoğun. Girmesi bir dert çıkması ayrı bir dert. Yaklaşık 40-45 dakikanızı alıyor. Mümkünse toplu taşıma ile gelmenizi tavsiye ederiz.

-Yeme içme konusunda pazarın karşısında gözleme, tantuni, çiğ börek satan yerler var. Şahsen gözleme çok lezzetliydi. Yorucu bir pazar gezmesinden sonra gayet iyi geldi.

-Pazarda aradığımız her türlü şeyi bulduk. Oldukça büyük ve düzenli. Bir o kadar da kalabalık. Çanta ve cüzdanınıza hep dikkat etmenizde yarar var.

İstanbul’daki Sosyete Pazarları yazımıza göz atmayı sakın unutmayın.

Fotoğraflar

Nerede? ve Nasıl Gidilir?

Adres: Adnan Kahveci, Erenler Cd. No:18, 34528 Beylikdüzü/İstanbul

Otobüs ile ulaşmak isteyenler 76GM – 144B – 145M ve 400A hat numaraları otobüsleri kullanarak Mavi Kent durağında inerek ulaşım sağlayabilirler.

Minibüs ile ulaşmak isteyenler BL109 hat numaralı minibüs ile ulaşım sağlayabilirler.

Avcılar içerisinden sürekli kalkan ücretsiz servisleri kullanabilirler.

Metrobüs ile ulaşmak isteyenler ise Avcılar durağında indikten sonra minibüse binip kolayca ulaşabilirler.

Özel araç ile ulaşmak isteyenler konum bilgisini kullanabilirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts